Otvoreni novi praktikum i laboratorij Gospodarske škole


Laboratorij i praktikum za kemiju i mljekarstvo, ukupne veličine oko 200 četvornih metara, novi su nastavni prostori kojima se od jučer koriste učenici Srednje gospodarske škole u Križevcima. Prostore u potkrovlju koje je škola uređivala pomoću županijskih sredstava u vrijednosti 640 tisuća kuna svečano je otvorio župan Josip Friščić.

Ravnatelj škole Franjo Marek naveo je podatke da je prostor uređivan još od 1998. godine, ima 12 priključaka za internet i uvjete za nastavu veterinarskih predmeta i biologije, kao i dopunsku nastavu agroekonomije, čega nema nigdje u Hrvatskoj. Župan Friščić je, s diskretnom značkicom HSS-a na ovratniku, pohvalio ovaj zajednički projekt škole i županije, te iskoristio priliku reći kako školska znanja iz poljoprivrede doprinose ruralnom razvoju.

I križevački gradonačelnik Branko Hrg dotaknuo se razvoja školstva obznanivši da je nadležnom ministarstvu obrazovanja jučer predano idejno rješenje za uređenje objekata bivše vojarne za potrebe Srednje škole Ivan Seljanec.

Budući je praktikum za izobrazbu obrtničkih zanimanja te škole u vojarni trebao biti osiguran već ove jeseni, najavljeno je da će idućeg tjedna biti objavljen i natječaj za izradu projektne dokumentacije uređenja.

Županija je u križevačko školstvo u proteklih godinu dana uložila oko 25 milijuna kuna, no o četirima osnovnim školama, od početka iduće godine, preuzimanjem osnivačkih prava, skrbit će grad. Sjedeći kao poslušni đaci u prvoj klupi, županijski i gradski uzvanici saslušali su kulturno-umjetnički program u izvedbi đaka Srednje gospodarske škole, koji su ih počastili i čašom vina.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.