Opremanje praktikuma kandidirat će Ministarstvu turizma

Učenici križevačke Srednje škole ‘Ivan Seljanec’ uskoro će dobiti oko 14.000 kuna vrijedna nastavna sredstva, čiju kupnju će im omogućiti pomoć iz proračuna Grada. Najskuplji među njima je barski blender s opremom, koji košta oko 9.000 kuna, a na kojem će budući konobari učiti spravljati koktele, a kuhari će dobiti ovalne pladnjeve i posudu za topla jela. To je tek mali dio opreme potreban za njihovo strukovno obrazovanje, a da bi što opremljeniji uskoro ušli u nove, prenamijenjene prostore u bivšoj vojarni, gradonačelnik Branko Hrg je najavio kandidiranje prema Ministarstvu turizma.
– Kandidiramo jedan projekt za nabavu opreme za budući praktikum u vojarni, jer mi vjerujemo da bi do pred kraj godine taj dio objekta za potrebe Srednje škole ‘Ivan Seljanec’ u vojarni imali riješen i da bi djeca mogla početi tamo obavljati svoju praksu, ali i prehranjivati studente i druge kojima će trebati te usluge.
Odobrenju vrijedne pomoći budućim konobarima i kuharima pripomoglo je i njihovo redovito i u pravilu besplatno sudjelovanje u većini programa koje organizira Grad.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.