Svibanj sigurnosno na razini prva četiri mjeseca

stop policijaPODRAVINA I PRIGORJE – Mjesec svibanj prati kretanja u stanju sigurnosti iz dosadašnjeg trajanja godine, zaključio je glasnogovornik naše Policijske uprave Dražen Laljek na redovnom mjesečnom izvještavanju medija.
– Dakle, u dijelu kriminaliteta bio je jedan manji broj kaznenih djela, s tim da je taj pad još značajn iji u svibnju, isto je i u dijelu narušavanja javnog reda i mira, isto je i s brojem prometnih nesreća, no nažalost uz konstataciju da smo zabilježili dvije prometne nesreće sa smrtno stradalim osobama, naveo je.

U prvih pet mjeseci tako je 18 posto manje kaznenih djela kriminaliteta, a najveći doprinos tome stiže iz područja droga, čije smanjenje u odnosu na početak prošle godine broji čak 57 posto. Prometnih nesreća statistika pokazuje 11 posto manje, no poginulih na cestama je kao i lani bilo troje. Pad prekršaja u području javnog reda i mira također je 11 posto, za što je najzaslužnije manje tučnjava. U po jednom požaru građevine i vozila, te dva otvorenog prostora, ali i jednoj eksploziji plina, u svibnju je načinjeno štete od oko 140 tisuća kuna.(RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.