Nova stajališta i novi kilometri pruge prema Koprivnici


Od utorka 28. svibnja dosadašnji peroni u stajalištima Majurec i Vojakovački Kloštar koji se nalaze s lijeve strane u smjeru Koprivnice, odnosno s desne strane u smjeru Križevaca, bit će zatvoreni za prijam i otpremu putnika, priopćila je HŽ Infrastruktura o napretku u projektu rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka od Križevaca do mađarske granice. Zato će putnici u navedenim stajalištima za ulazak u vlakove i izlazak iz njih koristiti novoizgrađene perone koji se nalaze s desne strane (budućega desnog kolosijeka) u smjeru Koprivnice odnosno s lijeve strane u smjeru Križevaca.


Pristup novoizgrađenome peronu u stajalištu Majurec moguć je preko postojećih pristupnih pješačkih staza i novoizgrađenog pothodnika u stajalištu, a pristup novoizgrađenome peronu u stajalištu Vojakovački Kloštar preko dosadašnjih pješačkih staza s lijeve strane u smjeru Koprivnice, privremenog stubišta (koje se nalazi na kraju perona) s desne strane u smjeru Koprivnice te novootvorenoga pješačkog pothodnika. Dodaju i da će pristup putnicima s desne strane u smjeru Koprivnice biti moguć kroz podvožnjak Vojakovački Kloštar te preko parkirališta i pješačkog pothodnika.

Osim toga, večeras 27. svibnja, od 23 sata u promet se pušta 5.7 novoizgrađenih kilometara pruge
između stajališta Majurec i Vojakovački Kloštar na koje se preusmjerava promet kako bi se mogli
nastaviti radovi na rekonstrukciji postojećega kolosijeka. Do sada je završeno 66 posto projekta, potvrdila je HŽ Infrastruktura.

Vezano

Komentari su zatvoreni.