Na više mjesta u gradu prerezani kablovi, građani danima čekaju popravak

Od 26. svibnja više kućanstava u Frankopanskoj ulici nema telefonsku vezu, internet ni televiziju, a ne znaju ni kad će im se usluge vratiti. Jedan od stanara (podaci poznati redakciji) požalio nam se jer na upite koje šalje operatoru ne dobiva konkretan odgovor. Naime, bez linija su ostali kad se rušila stara zgrada kina, a kabel koji se držao zgrade sad visi s bandere uz nogostup.

Zgradu starog kina rušio je investitor koji će na tom mjestu izgraditi novu zgradu. Do našeg poziva nisu imali informaciju o tome da je nakon rušenja netko od susjeda ostao bez telefonskih usluga. “Dobili smo projekt rušenja i sve radove smo izvodili prema projektu. Vjerojatno je vlasnik infrastrukture trebao otkopčati kablove“, potvrdili su nam iz tvrtke Rumenjak.

Vlasnik infrastrukture HT je pak potvrdio da su na području Frankopanske ulice u Križevcima trenutačno otvorene dvije smetnje, no kako je riječ o korisnicima koji koriste usluge drugih operatora putem HT infrastrukture, ne mogu im ponuditi zamjenske usluge za vrijeme trajanja smetnje. “Za rješavanje ove smetnje potrebno je izmicanje dijela infrastrukture, što je proces koji zahtijeva određeno vrijeme te činimo sve kako bismo kompletan projekt realizirali što je prije moguće“, odgovara Odjel za korporativne komunikacije Hrvatskog Telekoma.

U međuvremenu su na drugom dijelu grada građani ostali bez istih usluga. Prekjučer je u Ulici kralja Tomislava došlo do novog prekida infrastrukture i na tom području ima korisnika koji trenutačno ne mogu koristiti usluge telefona, interneta i televizije. “Očekujemo dovršetak sanacije u najskorijem roku kada će i usluge postati ponovo dostupne korisnicima. Svim korisnicima koji su prijavili smetnju mjesečna naknada bit će umanjena sukladno trajanju smetnje”, poručuje HT.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.