Kreće novi ciklus obrazovanja za traženo zanimanje

Pučko otvoreno učilište Križevci prima prijave za program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije njegovatelj/ica u institucionalnoj i izvaninstitucionalnoj skrbi o starijim i nemoćnim osobama. Uvjet za upis je minimalno završena osnovna škola, navršenih 18 godina te liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za poslove njegovatelja, odnosno njegovateljice. Program traje 775 sati, cijena je 1025,68 eura za samostalno plaćanje (do 6 rata ili 10 posto popusta za jednokratno plaćanje), a novost je da je za financiranje ovog programa moguće iskoristiti vaučer HZZ-a koji mogu zatražiti i zaposlene i nezaposlene osobe te je u tom slučaju program za polaznika BESPLATAN.

Zanimanje njegovatelja traženo je na tržištu rada i dosadašnji polaznici su se uspješno zapošljavali. Novi ciklus nastave, koji kombinira teorijski i praktični dio, počet će u lipnju.

Važno je naglasiti da se vaučerima HZZ-a (su)financira pohađanje programa obrazovanja odraslih, a mogu ga koristiti i zaposlene i nezaposlene osobe. Vaučer nije preduvjet upisa u program, ali je financijska olakšica. Cijeli proces odvija se putem stranice https://vauceri.hzz.hr/ prijavom preko sustava e-Građani.

Za sve informacije i prijave obratiti se na 099 490 4590 ili suradnik@pou-krizevci.hr

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno