[FOTO] Na trg po sadnice, sutra na Okolišnu olimpijadu

Od danas do nedjelje 21. travnja Nemčićev i Strossmayerov trg napunit će cvijeće, ukrasno bilje, sadnice, strojevi, alati i oprema za hortikulturu u sklopu sajma “Križevci u cvijeću”. Sajam okuplja izlagače cvijeća, ukrasnog bilja, sadnica, strojeva, alata i opreme za hortikulturu te domaćih radinosti i kreativaca. Četvrti po redu “Križevci u cvijeću” dosad su i najveći sajam, ukupno je 35 izlagača od čega je 14 cvjećara, 5 izlagača mehanizacije i 16 domaćih radinosti, rukotvorina i opg-a. Zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško je, otvarajući manifestaciju, pozvao sugrađane da do nedjelje posjete sajam i razgledaju bogatu ponudu.

Cvjetna manifestacija otvorena je povorkom djece iz križevačkih dječjih vrtića i članica Križevačke djevojačke straže, mažoretkinja i Štefana Đurkovića od Gradske uprave do paviljona na Strossmayerovom trgu uz prigodni program na temu proljeća i cvijeća. Osim izlagačkog i prodajnog dijela sajma, organizatori su pripremili i druga zabavna i edukativna događanja. Subotnji program počinje 2. Okolišnom olimpijadom, natjecanjem koje je osmislilo Komunalno poduzeće kako bi potaknulo djecu, ali i odrasle, na brigu o okolišu. U sportskoj dvorani uz OŠ Ljudevita Modeca učenici će se nadmetati u znanju i spretnosti na temu odvajanja otpada i energetske učinkovitosti, a najuspješniji razred osvojit će vrijedno putovanje.

U nedjelju program počinje kuhanjem fiša na Strossmayerovom trgu, a nastavlja se radionicama i aktivnostima za djecu i odrasle. Za vrijeme sajma izlagači će svoje proizvode prodavati po sajamskim cijenama, najavio je organizator.

20 godina CSF
Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno