Križevačka pivska milja zove na novu rundu

Brze noge i bistra glava poželjne su karakteristike natjecatelja na pivskoj milji, utrci koja kombinira trčanje i uživanje u domaćem pivu i treći put je organiziraju Križevačka udruga pivara, Škola trčanja i nordijskog hodanja AK Križevci i Turistička zajednica grada Križevaca. Zabavno natjecanje u kojem mogu sudjelovati i oni koji ne treniraju redovito, održat će se u subotu 27. travnja u 17 sati u parku između Nazora i Učeničkog doma.

Pravila su jednostavna – malo trčanja, malo ispijanja domaćeg piva, a sudjelovati mogu pojedinci i timovi. Svaki natjecatelj pojedinac mora otrčati četiri kruga približno duga 400 metara te pritom popiti ukupno četiri piva iz boce od 0.33 litre, uz važnu napomenu da se prva doza ispija na startu, a novu rundu treba popiti nakon svakih 400 metara. Pivo se ispija unutar zone duge devet metara i natjecatelji se u njoj mogu kretati, no iz zone smiju izaći tek kad su ispraznili bocu. Početak je uvijek zabavan, ali do cilja uspiju stići samo izdržljivi i iskusni natjecatelji.

Rekreativci u trčanju i konzumiranju zlatne tekućine na bazi hmelja i svi oni kojima je staza preduga (ili se boje trčati nakon toliko popijenog piva) mogu nastupiti u četveročlanom timu i odraditi samo jednu dionicu od 400 metara uz jedno popijeno pivo. Uz stazu su dobrodošli navijači i navijački rekviziti, a veliku odgovornost imaju suci koji ne smiju biti potkupljivi, moraju provjeravati boce i količine ispijenog, po mogućnosti što manje prolivenog piva, kako ne bi trebali izricati kazneno trčanje dodatnih krugova ili ispijanje dodatnih količina tekućine. preporučljivo je pridržavati se pravila jer je lani i predlani trkačima koji su zaradili kazne bilo kudikamo teže i pokazalo se da svaka dodatna kap nepovoljno utječe na brzinu, opće stanje i ravnotežu natjecatelja.

Prijave se primaju na mail pivskamilja@gmail.com a moraju sadržavati ime ekipe ako se radi o ekipi, imena i prezimena svih članova ekipe (najviše 4 osobe po ekipi), a ako se radi o prijavama pojedinaca onda samo ime i prezime natjecatelja. Sudjelovati mogu samo punoljetne osobe i prijave se primaju do četvrtka 25. travnja u 16 sati. Utrka je humanitarnog karaktera, dio prihoda od kotizacija (5 eura za svakog pojedinca i 20 eura za svaki tim) bit će uplaćen Zakladi Volim Križevce. Utrka 3. Križevačka pivska milja dio je događanja u sklopu Dana grada.

20 godina CSF
Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno