Mladim Križevčanima predstavljen Gradski program za mlade

Obrazovanje, participacija mladih u društvu i informiranje, zapošljavanje i poduzetništvo, zatim stanovanje i promet, slobodno vrijeme te zdravlje i okoliš – šest je tematskih cjelina programa za mlade kojima Grad Križevci želi odgovoriti na potrebe i probleme mladih na lokalnoj razini. Program je predstavljen danas u Klubu kulture, pratilo ga je četrdesetak mladih Križevčana koji su i sudjelovali u aktivnostima, radionicama i fokus grupama koje su dovele do konačnog nacrta programa. Tematske cjeline definirane su europskim i nacionalnim strateškim dokumentima, dok su dodatne smjernice za proces izrade programa preuzete iz dokumenta o standardima kvalitete lokalnih politika usmjerenih mladima, kao i onih vezanih uz dodjelu certifikata Grad za mlade.


Program je, rekao je na predstavljanju gradonačelnik Mario Rajn, strateški dokument koji objedinjuje i razrađuje ciljeve i mjere koji se tiču mladih i njihove kvalitete života, a iskristalizirali su se u istraživanju “Grad po mjeri mladih” koje je proveo Psihološki centar Kauch. Cilj je aktivno uključiti mlade u izradu javnih politika kroz koje će se moći bolje integrirati u društvo i time utjecati na poboljšanje uvjeta za život svoje populacije na području grada. Mjere će provoditi gradski Upravni odjeli, javne ustanove, organizacije civilnog društva te javni i privatni sektor, dok će Grad u proračunu osigurati sredstva ili dio sredstava za njihovo provođenje, rečeno je na predstavljanju.
Sve ovo dio je aktivnosti projekta “Grad po mjeri mladih” koji financira Europska unija kroz Erasmus + program s 22 tisuće eura. Nositelj projekta je Grad i partneri su Centar za mlade i Savjet mladih.

20 godina CSF
Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno