Odzvonilo besplatnom parkiranju

Nakon dvije godine rasprava oko naplate i odabira koncesionara, tužbi i žalbi, priča s besplatnim parkiranjem u Križevcima uskoro završava. Naime, na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća koja je najavljena za 28. lipnja nalazi se Odluka o povjeravanju obavljanja komunalnih djelatnosti pružanja usluga parkiranja na uređenim javnim površinama i upravljanje sustavom javnih bicikala Križevačkom poduzetničkom centru. Ova gradska tvrtka upravljala bi uređenim javnim parkiralištima, održavala ih, obavljala naplatu i kontrolu naplate kao i nadzor i premještanje parkiranih vozila na površinama javne namjene u skladu s posebnim propisima. Podrže li vijećnici ovaj prijedlog, Grad će s KPC-om sklopiti ugovor i regulirati međusobna prava i obveze.

Grad u obrazloženju odluke objašnjava da će brigu oko javnih parkirališta najkvalitetnije obavljati gradska tvrtka jer sami mogu najbolje odgovoriti na sve izazove i potrebe lokalne zajednice. “S obzirom na to da je riječ o komunalnim djelatnostima koje se financiraju iz cijene usluge, sva financijska sredstva ostaju u gradu te će se ta sredstva koristiti za unapređenja same usluge i razvoj potrebne infrastrukture“, objašnjavaju.

KPC bi, prema prijedlogu o kojem će raspravljati vijećnici, brigu oko naplate parkiranja i upravljanje sustavom javnih bicikala preuzeo na neodređeno vrijeme, a već se pripremaju za preuzimanje poslova, stoji u obrazloženju nove odluke. Spomenimo i da se tema naplate parkiranja često otvarala na sjednicama Gradskog vijeća, a vijećnici su i ranije pitali zašto usluge parkiranja na javnim površinama ne obavlja gradska tvrtka.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.