Izvrstan tjedan za križevačke ‘stranojezičare’

Strani_jezici.jpgOvaj je tjedan počeo dobro za križevačke poliglote. U Koprivnici je jučer, 13. ožujka održano Županijsko natjecanje u poznavanju francuskoga jezika, a najbolji rezultat ostvario je Ivan Štironja, maturant križevačke gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga.

Danas je Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac bila domaćin Županijskog natjecanja iz engleskog jezika na kojem su učenici s križevačkog područja također postigli zavidan uspjeh.

Kako nas je izvijestila prof. Željka Kržek-Novosel, voditeljica županijskog aktiva engleskog jezika za srednje škole, Borna Vrhovec iz osmog razreda OŠ Ljudevita Modeca osvojio je prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola.

U kategoriji drugih razreda gimnazije drugo mjesto osvojila je križevačka gimnazijalka Mateja Ivanušić dok je u kategoriji gimnazijalaca-maturanata prvo mjesto pripalo Andreju Hendelji a drugo Goranu Cetušiću, obojici iz Križevaca.
Martin Šok iz Srednje gospodarske škole Križevci bio je treći u kategoriji završnih razreda ostalih srednjih škola.
Gimnazija_Djurdjevac.JPGUčenici i njihovi mentori hvale organizaciju natjecanja u Đurđevcu, koja je prema njihovom mišljenju bila izvrsna.

U našem je gradu pak danas u organizaciji gimnazije održano natjecanje u poznavanju latinskog jezika.
Prvih pet mjesta zauzeli su učenici domaćina: Tomislav Hrebak, Ana Ištvanović, Albert Podobnik, Danijela Srbljinović i Maja Pavišić.
Albert Podobnik ujedno je osvojio i peto mjesto kod drugih razreda na natjecanju iz engleskog jezika.

Upućujemo iskrene čestitke učenicima i njihovim mentorima, uz komentar da bi rezultati bili još bolji kad bi gimnazijalci i profesori raspolagali adekvatnijim školskim prostorom i radnm uvjetima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.