Piroman zapalio zgradu sa stanovima i sjedištima stranaka

KRIŽEVCI – U Križevcima su tijekom noći buknula tri požara. Oko 1,30 sati upućen je prvi poziv Centru 112 o požaru na krvovištu stambeno-poslovnog objekta na Nemčićevom trgu, u kojem su sjedišta gradskih organizacija HDZ-a, HSS-a, SDP-a, liberala, udruga te stanovi. Prema trenutno dostupnim informacijama, u ovom požaru u potpunosti je izgorjelo krovište zgrade i dva stana, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Materijalna šteta je velika i zgrada više nije sigurna za stanovanje i rad. Privremeno će se morati stambeno zbrinuti dvije obitelji te stranke i udruge kao i trgovina koja se nalazi u sklopu objekta.

Istovremeno noćas, oko 200 metara dalje, u dvorištu Gradskog muzeja zapaljen je tradicijski drveni koš za kukuruz koji je u potpunosti izgorio, no veće štete nije bilo. Treći, manji, požar izbio je u Ulici Ivana Zakmardija Dijankovečkog, u predvorju starije katnice gdje su gorjeli zapaljivi predmeti, no ni tamo nije zabilježena veća materijalna šteta.
Samo brzom intervencijom 20 djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Križevaca i 10 članova DVD-a Križevci koji su bili na požarištima sa šest interventnih vozila, spriječeno je daljnje širenje vatre kao i veće materijale štete. Za stavljenje požara pod kontrolu križevačkim vatrogascima bilo je potrebno sat vremena, rekao je zapovijednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Valent Furmeg, te dodao kako su nakon toga pristupili sanaciji i osiguranju požarnih područja.

Djelatnici policije uhitili su osobu pod utjecajem alkohola, koju se dovodi u vezu s požarima. Riječ je 28-ogodišnjaku s područja Križevaca, koji je u krvi imao 1,58 promila. Sva tri požara podmetnuta su paljenjem papira, izvijestili su iz naše Policijske uprave. Vatra je na Nemčićevom trgu 7 podmetnuta tako što je zapaljen papir u kartonskoj kutiji u potkrovlju zgrade, plamteći papir ubačen je u koš za kukuruz u dvorištu križevačkog Gradskog muzeja, dok je u kući u Zakmardijevoj broj 11 zapaljeni papir bačen u hodniku zgrade, od čega se zapalio otpad koji je tamo bio, te je oštećena ploča električnih instalacija i ona s osiguračima.
Što je 28-ogodišnjaka noćas nagnalo na piromanski pohod još nije poznato. Kriminalistička istraga je u tijeku.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.