Na dobrotvornom koncertu za Udrugu Maslačak prikupljeno 24 tisuće kuna

img_4866_udruga_maslacak_koncert_humanitarni_pjevajmo_zajedno_2016Dobrotvornim koncertom “Pjevajmo zajedno za Maslačak”, koji se 15. prosinca održao u sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca u Križevcima, prodajom ulaznica i donacijama je prikupljeno ukupno 24 tisuća kuna za nastavak rehabilitacijskih programa Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Maslačak” Križevci u 2017. godini.

img_4881_udruga_maslacak_koncert_humanitarni_pjevajmo_zajedno_2016Na dobrotvornom koncertu su nastupili brojni izvođači: VS Allegro, TS Cure iz Centra, TS Miraz, Mirko Švenda-Žiga, Od srca do srca, Pirati, Romana Orešnik, Dario Brnad, Zdravko Bugarin, TS Zlatni dečki i TS Žute Dunje. Koncert je organiziran uz pokroviteljstvo Koprivničko-križevačke županije, Grada Križevaca te Hrvatskog društva skladatelja i ZAMP-a.

img_4922_udruga_maslacak_koncert_humanitarni_pjevajmo_zajedno_2016Kako je u nedavnom intervjuu za Križevci.info istaknula predsjednica udruge Tamara Premuš, ove godine su im smanjena već ugovorena sredstva od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, a i broj natječaja na koje su se mogli prijaviti je smanjen. Stoga će im prihod od dobrotvornog koncerta poslužiti za početak 2017. godine, dok se ne raspišu novi natječaji.

img_4874_udruga_maslacak_koncert_humanitarni_pjevajmo_zajedno_2016_tamara_premusJedna od najvažnijih aktivnosti udruge je i poludnevni boravak u kojem se provode rehabilitacija, socijalizacija, briga o sebi, osamostaljivanje, pripremanje hrane, radna okupacija na vrtu, ritmička radionica, sportska radionica, kreativna radionica i informatička radionica te odlasci na javna mjesta. Tamo se osigurava svakodnevna skrb za osobe s intelektualnim teškoćama, koje bi, da nije udruge, ostajale kod svojih kuća bez prijeko potrebne rehabilitacije i podrške.

img_4903_udruga_maslacak_koncert_humanitarni_pjevajmo_zajedno_2016 img_4869_udruga_maslacak_koncert_humanitarni_pjevajmo_zajedno_2016

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Koji hvale vrijedan koncert i veliko križevačko srce?!
    Lijepo je vidjeti da još ima ljudi koji su se zalažu za one najpotrebnije. Na taj način smo pokazali našem Maslačku, da nije sam, i da uvjek može računati na umjetnike i širu zajednicu, da priskoče u pomoć, onda kad je najpotrebnije.
    Svima sretno!

Komentari su zatvoreni.