Gradsko društvo Crvenog križa Križevci sudjeluje u projektu „Humanitarni paket za sjevernu Hrvatsku“

Projekt „Humanitarni paket za sjevernu Hrvatsku“ odobren je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te je financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD). Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec dok su partneri na projektu: GDCK Đurđevac, GDCK Ivanec, GDCK Koprivnica, GDCK Križevci, GDCK Kutina, GDCK Novi Marof, GDCK Petrinja i GDCK Varaždin.

Glavna aktivnost je podjela paketa hrane i higijenskih potrepština. Osnovni paket hrane sadrži osnovne namirnice za jednu osobu te će se dijeliti odraslima i starijim maloljetnicima dok su za djecu, ovisno o uzrastu, namijenjene dvije vrste paketa s dodatnim namirnicama za dječju prehranu. Na isti su način razvrstani i paketi higijenskih potrepština – ovisno o uzrastu.

Osiguranjem paketa hrane i higijene korisnicima projekta ublažava se siromaštvo kod socijalno najpotrebitijih skupina, samaca i obitelji te se unapređuje kvaliteta njihovog života. Zahvaljujući suradnji partnerskih organizacija u sklopu ovog projekta distribuirat će se oko 391 tona hrane i 168 tona higijene. Ukupno planirani broj osoba koji će primiti pomoć u sklop ovog projekta iznosi 14.011.

Glavne aktivnosti podjele paketa hrane i higijene odvijat će se u dva navrata tijekom trajanja projekta. Prva podjela planirana je u razdoblju od studenog do prosinca 2018. godine, dok je druga podjela planirana od ožujka do travnja 2019. godine.

Ukupna vrijednost paketa koji će biti podijeljeni u GDCK Križevci za oko 380 korisnika Socijalne samoposluge „Sv. Marko Križevčanin“ koji obuhvaćaju nositelje zajamčene minimalne naknade i njihove članove obitelji iznosi 127.971,80 kn.

Osim navedenih aktivnosti podjele paketa hrane i paketa higijenskih potrepština, GDCK Čakovec i partnerske organizacije u sklopu projekta provodit će provedbene mjere u području financijske pismenosti i upravljanja kućnim budžetom te primjena antibiotika kod liječenja djece.

Vezano

Komentari su zatvoreni.