Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1034

Okupljanje "hodočasnika" na Kalnik

 

Okupljanje "hodočasnika" na Kalnik
Okupljanje “hodočasnika” na Kalnik

Glavnu, početnu temu ovih Krugova odredilo je konačno nekoliko “stabilnih” dana zaredom bez kiše i s mnogo sunca, kakvih nije bilo čitavoga ovog ljeta u našem kraju, što je išlo na ruku organizatorima, sudionicima i publici 3. Pinklec festa i Puta kleti potkalničkog kraja ovoga vikenda, pa se 11. listopada na pješačenju od Sv. Petra Orehovca do Kalnika okupilo nekoliko desetaka “hodočasnika”. Dan prije u Multimedijskom kulturnom centru održana su tri predavanja o putovanjima po svijetu, a na cilju subotnjeg planinarenja, u Planinarskom domu Kalnik, dva predavanja. U emisiji ćemo čuti kratak izvještaj o svim tim događanjima, a posebno ćemo čuti jedan dio subotnjeg vrlo zanimljivog i osebujnog predavanja Tomislava Perka 1000 dana ljeta na putu oko svijeta. Uz predavanje vezalo se i predstavljanje njegove knjige u kojoj opisuje događaje koji su prethodili tom putovanju a zove se 1000 dana proljeća. Mladi pustolov Tomislav Perko razvio je posebnu filozofiju i koncepciju putovanja po svijetu o kojoj će nam pričati u ovoj emisiji dvadesetak minuta, a u sljedećim Krugovima u nekoliko ćemo nastavaka čuti sve do kraja što nam je te subote govorio na Kalniku. Ova koncepcija potpuno je u skladu s našim stupnjem ekonomskog razvitka i objašnjava nam “vještinu” kako s nešto sitnog novca u džepu proputovati svijet.

Srčano i zdušno predavanje Tomislava Perka
Srčano i zdušno predavanje Tomislava Perka

Najavit ćemo i buduća predavanja na 3. Pinklec festu koji se nastavlja u petak, 17. listopada, a završava dan kasnije. Time još ne iscrpljujemo glavnu temu emisije, Putovanja, jer smo dobili i pisani prilog o izletu nastavnika križevačke gimnazije za Dan učitelja, u Karlovac, stari grad Dubovac, pavlinski samostan u Kamenskom i dvorac Stara Sušica, pa ćemo ga pročitati.

Nastavnici križevačke gimnazije i njihovi gosti u Karlovcu
Nastavnici križevačke gimnazije i njihovi gosti u Karlovcu

U Vijestima Krugova našeg suradnika saznat ćemo tko će ove godine dobiti Nobelovu nagradu za književnost i kakve su reakcije u svijetu na taj izbor te koja je tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige koji počinje 15. listopada. Bit će riječi o Festivalu suvremene umjetnosti bez cenzure MaxArtFestu koji će se u Zagrebu održati od 18. do 25. listopada, koliko su u svijetu zapaženi Svjetleći divovi u Puli, što su arheolozi pronašli u nacionalnom parku u Arizoni, te o do sada najstarijim pronađenim ostacima ljudske umjetnosti, a nalaze se u Indoneziji.

Od lokalnih događaja najavit ćemo manifestaciju Jesenska priča – dan kruha i plodova jeseni u Križevcima, svratit ćemo vam pozornost na nove naslove u gradskoj knjižnici i predstojeće projekcije filmova u Multimedijskom kulturnom centru, a sjetit ćemo se i prošlih događaja u svijetu koji su se zbili na datum ove emisije. Pred kraj emisije uvijek rezerviramo nekoliko minuta za nove događaje na našem nebu i u svemiru, a u Zanimljivostima na kraju emisije saznat ćemo kako svi mi možemo sudjelovati u stvaranju jedinstvenog online arhiva posvećenom Prvom svjetskom ratu povodom stote obljetnice njegovog početka.

Križevački "gimnazijalci" na usponu u stari grad Dubovac
Križevački “gimnazijalci” na usponu u stari grad Dubovac

U glazbenom dijelu emisije poslušat ćemo sa zakašnjenjem, jer prošloga utorka za to nije bilo vremena, kako su “zvučili” Trio GIG na koncertu u Križevcima 30. rujna. Kao i uvijek, u emisiju “uđe” i nešto što ovdje nije najavljeno, naime sve ono što saznamo nakon zaključenja ove najave. Ne dirajte mi krugove broj 1034 emitira se 14. listopada od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz. Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.