Večeras počinje 11. Pinklecfest, otvara ga jedan od najpoznatijih hrvatskih putopisaca

Udruga P.O.I.N.T. i ove će godine zaljubljenike u putovanja počastiti novim izdanjem Pinklecfesta, tijekom kojeg će svi zainteresirani moći slušati putopise o destinacijama diljem svijeta, a u suradnji s Planinarskim društvom Kalnik Križevci okušati se na tradicionalnom pohodu Put kleti potkalničkog kraja.

Putnik godine Slaven Škrobot svojom će pričom o putovanju biciklom na ruke od Savudrije do Istanbula, danas 14. listopada u 19:30 u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice otvoriti 11. Pinklecfest – festival koji se trudi promicati i širiti kulturnu otvorenost, tolerantnost i duhovno bogatstvo stečeno putovanjem i otkrivanjem nepoznatih krajeva. Osim dokumentarističkog pogleda na zemlje kojima se putuje, putopisi odišu i subjektivnim doživljajem putnika koji ih prezentira.

Unatoč invaliditetu, Slaven Škrobot odlučio je živjeti svoje snove i putovati svijetom te o svojim pustolovinama i problemima s kojim se susreće pisati na svojem blogu. S posebno prilagođenim biciklom na ruke krenuo je iz Savudrije i u šest mjeseci putovanja dobiciklirao do Istanbula pritom skupivši 150.000,00 kn za četiri posebno prilagođena bicikla. O toj će avanturi večeras slušati križevačka publika.

Nakon Škrobota, mikrofon u ruke preuzima poznato lice Pinklecfesta – Jadranko Kučica, koji je istražio Kirgistan. U svojem će četvrtom nastupu na Pinklecfestu govoriti o bivšoj sovjetskoj republici u priči koju je nazvao “Slobodom kirgiških konja u prostranstvu nomadske zemlje i svilenog puta”.

Što se ostatka ovotjednog festivalskog programa tiče, sutra, 15. listopada, na rasporedu je Put kleti potkalničkog kraja. Pohod će voditi Planinarsko društvo Kalnik, a pridružiti im se mogu svi naši sugrađani. Okupljanje je u subotu 15. listopada od 8 sati na Strossmayerovom trgu, a pješačka avantura kreće u 9. Trasa pohoda vodi kroz grad, šume, livade, polja i vinograde do Kalnika i duga je oko 18 kilometara.

Ovogodišnji Pinklecfest posvećen je 530. obljetnici putovanja Kristofora Kolumba na zapad, organizira ga udruga P.O.I.N.T. uz Planinarsko društvo Kalnik kao suorganizatora te podršku Gradske knjižnice “Franjo Marković” i Grada Križevaca.

Vezano

Komentari su zatvoreni.