Križevački učenici uspješni na županijskom iz hrvatskoga

Dva prva, četiri druga i dva treća mjesta osvojili su jučer učenici križevačkih škola na županijskom Natjecanju iz hrvatskoga jezika u Koprivnici, u OŠ “Antun Nemčić Gostovinski” gdje su se natjecali osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele županije. U kategoriji sedmih razreda učenici OŠ Ljudevita Modeca zauzeli su cijelo postolje – prvi je Luka Novosel Glavočević, druga Tena Budja i treća Klara Mihalić, dok je odmah iza nje po bodovima bila Ana Šarić. Svima je mentorica Nina Drakulić.

Među učenicima osmih razreda, drugo mjesto je osvojila Dvina Poharc, a treće Magdalena Božić, obje iz Modeca. Natjecale su se još Nika Sokač iz Modeca i Lana Niemčić iz Nazora. Dvini i Niki je mentorica Martina Iveković, Magdaleni Martina Valec-Rebić i Lani Selina Golec Petrović.

Vrlo uspješni bili su i učenici Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga. Najbolja je u kategoriji prvih razreda bila Vedrana Podravec, dok su ostali križevački gimnazijalci zauzeli četvrto, peto i šesto mjesto (mentorica Martina Jurišić).

Vedrana je, inače, lani pobijedila na državnom Natjecanju iz hrvatskoga jezika uz mentoricu Ninu Drakulić, a ove godine je ostvarila 85 bodova od mogućih 90 pa se nadaju pozivu na još jedno državno natjecanje. U kategoriji 2. razreda druga je Lara Zidarić (mentorica Sanja Jelenak), a u kategoriji 3. razreda druga je Ana Čondić (mentorica Martina Jurišić). U kategoriji četvrtih razreda gimnazija nije imala natjecatelje.

20 godina CSF
Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno