Križevci: Uhićen krivolovac dva jelena kapitalca

Jedan od ustrijeljenih jelena bio je star između 8 i 12 godina sa ‘zlatnim rogovima’, a krivolovcu je oduzeto i 138 kg mesa

KRIŽEVCI – Zbog sumnje da je u krivolovu radi prodaje mesa ubio dva jelena kapitalca policija je uhitila i potom kazneno prijavila J. M. 41 iz sela Ruševac pokraj Križevaca. Lovci su procijenili da je Lovačkom društvu Sveti Hubert, na čijem je području izvršen krivolov, načinjena šteta od 239.227 kuna. Naime, jedan od ubijenih jelena bio je kapitalac star između 8 i 12 godina s tzv. zlatnim rogovima, dužine 118 centimetara, s čak 240 točaka (zlatni su rogovi od 210 točaka, sa 16 parožaka) kakvi još nisu viđeni u križevačkom kraju. Drugi je jelen imao rogove sa 12 parožaka.

Prema riječima Abela Cara, načelnika Policijske postaje Križevci, policija je krivolovcu oduzela 138 kg mesa procijenjenog na 32.000 kuna.

Krivolovac je otkriven nakon što je Milan Podhraški, predsjednik Lovačkog saveza Sveti Hubert, 7. srpnja primio anonimnu dojavu o krivolovu na predjelu Matak između mjesta Sveti Petar Čvrstec i Povelić.

– Osoba mi je rekla i da se boji za svoj život te stoga krivolov nije željela prijaviti policiji – rekao je Podhraški i dodao da je krivolov izvršen u vrijeme lovostaja na jelensku divljač.

Podhraški je u šumi našao zakopane iznutrice i sjekirom odsječene trofejne rogove, a nešto dalje i kožu dok je policija nakon priznanja krivolovca u obližnjoj močvari pronašla i pušku kojom je počinjen krivolov. Neslužbeno doznajemo da je Jakčin imao i pomagača pri obradi mesa, ali i utovaru koji je vjerojatno izvršen utovarivačem jer je procijenjeno da jeleni takvih kapitalnih rogova mogu biti teški i do 300 kilograma.

Vezano

Komentari su zatvoreni.