Gospodarstvu, poljoprivredi, ali i gradovima i općinama 2 milijuna eura

Poduzetnici i obrtnici, privatni i javni sektor, udruge, turističke zajednice i znanstvene ustanove i ove godine mogu ostvariti financijsku potporu iz proračuna Koprivničko-križevačke županije koja će, od ožujka do rujna, sukcesivno na svojim mrežnim stranicama objavljivati javne pozive s obrascima zahtjeva i popisom dokumentacije koju treba priložiti prijavi. Najavljena su 24 javna poziva Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu ukupno vrijedna gotovo dva milijuna eura, a neki su već objavljeni.

Tako se potpore već mogu zatražiti za industrijsku proizvodnju povrća, za pčelarsku proizvodnju, za višegodišnje nasade i osiguranje u poljoprivredi, zatim za kontrolu i certifikaciju ekološke proizvodnje te posebno za mlade poljoprivrednike za povećanje ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva. Na poziv se mogu javiti i jedinice lokalne samouprave i iz županijskog proračuna ostvariti potporu za modernizaciju javne rasvjete, postavljanje zaštitnih ograda kraj škola i vrtića ili za izgradnju biciklističkih staza. Županija je od navedenog iznosa namijenila 400 tisuća eura za pomoć izgradnji vodnokomunalne infrastrukture u okviru projekata aglomeracija koji se trenutačno provode u županiji.

Ukupno 300 tisuća eura predviđeno je za građane koji postavljaju nove fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije za vlastite potrebe. Ovaj poziv otvoren je do 19. travnja i korisnici mogu ostvariti donacije do 50 posto, ali ne više od 3 tisuće eura.

20 godina CSF
Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno