S kim će Rajn na parlamentarne izbore i hoće li uopće?

Propao je plan Željka Lackovića za okupljanje nezavisnih lokalnih čelnika na zajedničku listu za ulazak u Sabor, potvrdio je Lacković Hini. Izjavio je kako se pokazalo nemogućim okupiti kritičnu masu nezavisnih kandidata koji bi tvorili respektabilnu listu kojom bi parirali lijevom i desnom bloku na skorašnjim parlamentarnim izborima. “Neodlučnost nezavisnih kandidata slomila je ideju o zajedničkoj listi koja bi pokrivala sve izborne jedinice“, rekao je Lacković, nezadovoljan što se Ratimir Čačić priklonio lijevom bloku, a drugi krenuli samostalnim putem.

U priči s Lackovićem bio je i križevački gradonačelnik Mario Rajn. Još početkom siječnja je najavljivao da ide na parlamentarne izbore i da se uključio u rad nezavisnih lokalnih čelnika koje je okupio Lacković. Lacković sad najavljuje da se okreće samo četvrtoj izbornoj jedinici u kojoj će okupiti listu nezavisnih čelnika, no tu ne spadaju Križevci jer su oni, prema novoj podjeli izbornih jedinica, u drugoj uz Bjelovarsko-bilogorsku, južni dio Koprivničko-križevačke te Zagrebačku županiju i istočni dio grada Zagreba. S kime će onda Mario Rajn ove godine u utrku za Sabor, kojoj opciji će se prikloniti budući da je na parlamentarnim izborima 2020. bio na listi koju je predvodio SDP, u gradu je trenutačno u koaliciji s HDZ-om, a u županiji podržava HDZ i Mrežu. Je li već razgovarao s SDP-om, HDZ-om i ima li s kime pregovarati – pokušali smo jutros pitati Marija Rajna, ali se očito zbog drugih obaveza nije javio na naše upite.

Ovo nije prvi put da su se Lacković i Rajn dogovarali o zajedničkom nastupu na izborima, kao ni da su ti dogovori propali. Uoči zadnjih lokalnih izbora predstavili su zajedničku nezavisnu platformu s Lackovićem kao kandidatom za župana i Marijom Martinčevićem za njegovog zamjenika, da bi se nakon par dana predomislili i od svega odustali. I uoči zadnjih parlamentarnih izbora Rajn se učlanio u HSS kako bi bio na listi za Sabor da bi nakon par mjeseci naprasno izašao iz stranke.

20 godina CSF
Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno