Mjesec frankofonije u knjižnici – večeras Amelie

Gradska knjižnica Franjo Marković i ove godine obilježava Mjesec frankofonije projekcijom francuskih filmova svakog ponedjeljka u ožujku, u 18 sati u multimedijskoj dvorani knjižnice. Pod nazivom Filmofilski ponedjeljak (Lundi cinéphile) program počinje danas projekcijom Amelie, 11. ožujka na programu je Potiche (Trofejna žena), 18. ožujka Astérix et Obélix contre César (Asterix i Obelix protiv Cezara) i 25. ožujka prikazuje se film Rumba.

Knjižničari su pripremili i izložbu knjiga na francuskom jeziku pa su na odjelu beletristike izložene knjige trenutačno najpopularnijih književnika francuskog govornog područja i klasici. Međunarodni dan Frankofonije inače se obilježava 20. ožujka, a praznik Frankofonije slavi se tijekom cijelog mjeseca ožujka (nekad i duže!). Manifestacija je namijenjena širokoj publici i cilj joj je slaviti francuski jezik i frankofonske kulture u svoj njihovoj raznolikosti.

MOIS DE LA FRANCOPHONIE EN CROATIE 2024 / Mjesec frankofonije u Hrvatskoj 2024. organiziran je na inicijativu veleposlanstva Francuske i frankofonskih veleposlanstava s predstavništvom u Zagrebu (posebno Kanade, Belgije, Švicarske, Rumunjske, Maroka i Slovenije), uz potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

20 godina CSF
Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno