Izglasali sve točke u 58 minuta, gradonačelnik napustio sjednicu već na početku

Nakon točno četiri godine i četrnaest dana, sinoć se sjednica Gradskog vijeća opet održavala u velikoj vijećnici u Zakmardijevoj ulici, prvi put u ovom sazivu. U ekspresnom roku, za 58 minuta, vijećnici su prihvatili i izglasali svih četrnaest točaka dnevnog reda 19. sjednice. Ovlastili su gradonačelnika da sklopi novi ugovor o sufinanciranju projekta aglomeracije za koji je dosad većina sredstava dolazila iz fondova EU, a sad će se osiguravati u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. 

Donesena je i Odluka o naknadi za rad gradonačelnika koji dužnost obavlja bez zasnivanja radnog odnosa, no vijećnicima je objašnjeno da trenutačni gradonačelnik zasad neće mijenjati svoj radni status već ostaje zaposlenik Grada na punoj plaći. Vijećnici su jednoglasno prihvatili prijedlog Odbora za dodjelu javnih priznanja i ove će godine plaketu dobiti Tomislava Topolovec i Planinarsko društvo Kalnik Križevci, priznanje Mario Komazin, čipkarice dnevnog boravka Gradskog društva Crvenog križa i Zvonko Hleb, dok će plaketu i priznanje u vatrogastvu dobiti DVD Križevci i DVD Lemeš. Odbor nije prihvatio prijedlog Zdenke Škorić Kovačić da se plaketa dodjeli Patronažnoj zdravstvenoj zaštiti, ni prijedlog Atletskog kluba da se priznanje dodjeli Alenu Pavličeku. Za nagrade za životno djelo i počasnog građanina ove godine nije bilo prijedloga.

Još jedna neobičnost za sjednice gradskog vijeća je odlazak gradonačelnika Marija Rajna. On je već prije prve točke dnevnog reda, nakon vijećničkih pitanja, bez objašnjenja napustio gradsku vijećnicu i na sjednicu se više nije vraćao.

20 godina CSF
Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno