Preraspodjela, a ne produljenje, radi onih s godišnjim kartama

Parkiranje u Križevcima – Koncesionar predlaže da je naplata radnim danom od 8 do 17 (dosad u 1. zoni od 7 do 15 sati), i od 8 do 16 sati, a subotom do 13 h

Koncesionar križevačkih parkirališta tvrtka Dvorac d.o.o. predložila je gradskoj upravi promjenu načina naplate parkiranja. O tome je raspravljao kolegij gradonačelnika Branka Hrga, uputivši prijedlog Gradskom vijeću, da naplata radnim danom u 1. zoni (uži centar) bude od 8 do 17, a u 2. zoni od 8 do 16 sati, dok bi subotom svugdje bilo od 8 do 13 sati. Iz Ureda gradonačelnika odgovaraju da je koncesionar, koji ugovorom s Gradom svako od 400-ak mjesta plaća 560 kuna godišnje, “uočio nelogičnosti kod obavljanja posla, a analizirajući istu djelatnost u okolnim gradovima, uočeno je da se gradska odluka razlikuje od njih, te je radi što boljeg protoka kao i osiguranja veće kvalitete usluge parkiranja predložena izmjena.” Iako je očito da je u 1. zoni to sat dulje, Kristijan Deduš iz Dvorca upozorava da se ne radi o produljenju, već o preraspodjeli vremena.

– Dosad je naplata bila od 7 ujutro, ali smo zbog manje prometa i šanse da ljudi u tom satu obave što trebaju u gradu, pomaknuli na 8. A produljenjem od sat vremena u 1. zoni (sad ukupno 9 sati) idemo na ruku stanarima u centru, s plaćenim godišnjim kartama, koji rade do 15 sati, a koji dosad nisu mogli naći parking jer im je netko zauzimao mjesto po istekla naplate – objašnjava Deduš, napominjući da im je prihod, od uvođenja SMS-naplate u prosincu, poslovna tajna. Čelnik Dvorca kaže da Križevčani sve češće plaćaju SMS-om (1. zona 4 kune za sat, 2. zona 2 kune), a da onima koji dobiju “kaznu” od 80 kuna, opraštaju pola tog iznosa, ako je u roku od 24 sata podmire isključivo u njihovu uredu. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.