Sustav e-Građani možete koristiti i u gradskoj knjižnici

Gradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci se uključila u projekt davanja pomoći građanima u korištenju nacionalnog sustava e-Građani, i to kratkim individualnim tečajevima u trajanju pola sata, ili po potrebi, za prijavu i rad u sustavu, te ispisivanjem ili slanjem elektroničkom poštom dokumenata dohvaćenih iz sustava e-Građani.

Za korištenje usluge u knjižnici potrebno se prijaviti i dogovoriti termin osobno ili pozivom na 048/682-646. Ispis dokumenata se naplaćuje prema cjeniku knjižnice, a poduke i korištenje izdvojenog računala za korištenje sustava e-Građani besplatni su za sve građane.

Putem sustava e-Građani mogu se dohvatiti dokumenti poput domovnice, vjenčanog ili rodnog lista, zatim dobiti informacije o biračkom mjestu ili do kad vrijedi registracija automobila te prijaviti neki podatak, poput privremenog biračkog mjesta. Cilj sustava je omogućiti građanima da što više poslova s državnom i javnom upravom obavljaju onine, umjesto po šalterima.

Za korištenje sustava e-Građani potrebno se registrirati, a to može svaki građanin Republike Hrvatske stariji od 15 godina koji posjeduje elektroničku vjerodajnicu s liste prihvaćenih vjerodajnica, koje predstavljaju načine za elektroničku identifikaciju i autentifikaciju korisnika. Popis svih dostupnih e-usluga nalazi se ovdje.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.