Počinje ciklus koncerata klasične glazbe

Križevačka Glazbena škola Alberta Štrige sutra otvara ciklus koncerata klasične glazbe u suradnji s Gudačkim kvartetom Sebastian iz Zagreba i uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija. Kvartet Sebastian održat će četiri koncerta u dvorani Glazbene škole, prvi je u četvrtak 1. veljače u 19:30 , a nakon toga su dogovoreni termini za ožujak, svibanj i listopad.

Tim glazbenika u sastavu Anđelko Krpan i Teodora Sucala Matei na violinama, Nebojša Floreani na violi i Zlatko Rucner na violončelu izvest će valcer i mazurku iz jednog od naših prvih baleta “Na Plitvička jezera” Srećka Albinija, zatim Haydnov Gudački kvartet u g-molu i pet skladbi Alfreda Caselle.

Osnovani su 1982. kao Kvartet muzičke omladine Zagreb, od 1990. djeluju pod imenom Gudački kvartet Sebastian. Nastupali su diljem svijeta, snimili nekoliko albuma, osvojili nagradu Porin te nagrade Hrvatskog društva skladatelja, Hrvatskog društva glazbenih umjetnika i druge. Na repertoaru im je domaće stvaralaštvo, ali i djela svjetske literature. Ulazak na koncert je slobodan.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.