Oporba nezadovoljna modelom sufinanciranja

Križevačka oporba

KRIŽEVCI – Oporbene stranke koje čine Klub u križevačkom Gradskom vijeću – SDP, HNS i HSU, nisu čekale sjednicu kako bi rekle svoje mišljenje o prijedlogu odluke kojim vladajući kane odrediti pravila o sufinanciranju troškova smještaja u privatne ustanove socijalne skrbi za starije i nemoćne osobe na području grada. U njihovo ime predsjednik križevačkog SDP-a Ivan Majdak kaže da su stavljanje takve odluke na dnevni red tražili još pred dvije godine, no HSS-ova izvršna vlast određuje pravila igre tek sada, kad je otvoren treći i najveći privatni dom za starije sugrađane.

– Na žalost moram reći da se tu ponovno vidi jedna neusklađenost gradske vlasti, jer sad se to donosi u vrijeme kad je otvoren treći dom u Križevcima, pa će sad ispasti da se to radi zbog njih, da su to nekakva pogodovanja, to se već po gradu priča, što nije dobro jer ovo nema nikakve veze s tim novim domom koji je otvoren, ovo je jednostavno jedna inicijativa koja je na žalost čekala predugo da bi se provela, rekao je Majdak.

Osim što zamjeraju sporost zbog koje još uvijek nema gradskog sufinanciranja smještaja starijih u domovima, oporbenjaci imaju još niz primjedbi na konačno predloženu odluku. Majdak veli da im je neprihvatljiva odredba prema kojoj će se sufinancirati samo do 70 posto smještajnih kapaciteta pojedinog doma, a još više ona po kojoj će pravo na gradsku pomoć imati samo novi korisnici.

– Prema tome moglo bi nam se desiti da su dvoje ljudi u približno istom materijalnom stanju, spavaju u istoj sobi, jedan dobiva gradsku subvenciju, drugi ne zato što je došao ranije, prema tome to je nešto neprihvatljivo, za što mi ne možemo dići ruku, zaključio je Majdak.

Križevačka oporba mišljenja je da nema potrebe za osnivanjem posebnog povjerenstva koje će odlučivati tko ima pravo na doplatu iz gradske blagajne, već kažu da za to sama odluka mora biti dovoljna, jasna i nedvosmislena. Također zamjeraju najavu da će se skuplji smještaj sufinancirati većim iznosom nego jeftiniji, te traže određivanje prosjeka sufinanciranja. (RKC)

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. ivek piše:

    ova naša križevačka oporba zgleda kak da ih je pikaso s zaje.ban.cije nacrtal
    crveni razbojnici u napadu……….

Komentari su zatvoreni.