U kinu danas Mali europski maratonci – besplatni filmovi za djecu

Križevačko kino ove godine sudjeluje u jedinstvenoj manifestaciji kojom se povodom najkraćeg dana u godini slavi kratka domaća filmska forma i danas će se od 18 sati prikazati šest kratkometražnih filmova iz programa Mali europski maratonci, namijenjeno djeci starijoj od četiri godine. Riječ je o najboljim kratkim europskim filmovima za djecu, o naslovima koji kombiniraju maštovite priče i duboke poruke koje potiču na razmišljanje i stvaraju nezaboravno iskustvo za najmlađe gledatelje.

Program uključuje šest uradaka: belgijske filmove – Baletnu haljinicu o predstavi Crvenkapica uz glazbu  Čajkovskog te Zrnce u svemiru o astronautu u svemirskoj šetnji; nizozemske filmove U bijelim oblacima o prijateljstvu dječaka i divljeg konja te Kritičnu točku, edukativnu priču o potencijalnom kraju svijeta; litvanski Savršen spoj u čijem je središtu siroče Patrick koji postaje opsjednut papigama; portugalski film Mali vragolani čiji su autori učenici 6. i 9. razreda o djevojčici koja ne želi spavati.

Inicijativa Najkraći dan iz koje je proizašao Maraton kratkometražnog filma je nastala 2012. godine u Francuskoj s idejom promocije bogatog repertoara kratkometražne forme. U međuvremenu se proširila na mnoštvo europskih zemalja, uključujući Hrvatsku, gdje se održava jedanaesti put. Maraton kratkometražnog filma organizira Hrvatski audiovizualni centar u suradnji s Kino mrežom te uz podršku domaćih autora i autorica. Projekcije su besplatne, karte treba rezervirati na stranici kina ili na blagajni.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.