[FOTO] Završene STEM radionice projekta SPARK za djecu

U četvrtak, 27. srpnja završen je drugi, ujedno i posljednji ciklus od 10 STEM radionica koji je, u sklopu projekta SPARK, organizirao Dječji odjel Gradske knjižnice “Franjo Marković” Križevci. STEM ljetne radionice počele su 27. lipnja, a vodio ih je mag. prim. educ. Zvonimir Marković. 11 polaznika u dobi od 4 do 7 godina savladalo je osnove programiranja u programu ScratchJR namijenjen najmlađoj populaciji.

Kroz pet tjedana polaznici su savladali osnove rada na tabletu kao što su uključivanje i isključivanje tableta, ulazak u aplikaciju SCRATCHjr, pojačavanje i smanjivanje jačine zvuka, zaključavanje zaslona i sl. U spomenutoj aplikaciji naučili su crtati, stvarati i pokretati likove, dodavati im zvukove, stvarati igre te ih zatim i igrati. Program rada radionica pratio je službeni udžbenik The Official SCRATCHjr Book (Marina Umaschi Bers i Mitchel Resnick. 2016.).

Projekt SPARK – “Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca” provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna.

Vezano

Komentari su zatvoreni.