Zack Dust večeras otvara 2. Crosstown Music Festival

Crosstown_Music_Festival_2_Krizevci_2014_Zack_DustPočinje drugi po redu Crosstown Music Festival, koji će sa šest koncerata u razdobolju od 17. siječnja do 21. veljače križevačkoj publici predstaviti hrvatske mlade kantautore. Intimno iskustvo klupskog prostora i kontinuirani presjek odlične domaće kantautorske scene u sljedećih mjesec dana predstaviti će Križevcima sljedeće aktualne izvođače: Zack Dust (17.1.), F O R (25.1.), Irena Žilić (31.1.), Miki Solus (7.2.), dok za 14.2. i 21.2. izvođači još nisu objavljeni. Ulaz je slobodan, a početak svakog koncerta zakazan je za 21 sat.

Zack Dust je hrvatski singer/songwriter čiji spoj delta bluesa i roots, country i western glazbe znamo i kao „Americana” otvara drugo izdanje križevačkog kantautorskog festivala. Poznat po odličnim vokalnim sposobnostima poznat je i kao bivši pjevač varaždinske grupe Voodoo Lizards. Njegova solo karijera započela je kad su se dva producenta iz Los Angelesa, Jimmy Rip i Bernard Fowler zainteresirali za njegove tekstove pjesama i vokalne sposobnosti. Debitantski album pod nazivom „Other side of Ocean” je producirao holivudski producent Robi Banerji, a distribuciju za američko tržište prihvatila je izdavačka kuća „Lone Star Music” s kojom ugovore imaju i vrhunski country glazbenici današnjice.

Album prvijenac „Other side of the ocean” je predstavio kroz više od 70 koncerata diljem Kalifornije, a svirao je, između ostalog, i u kultnim klubovima kao što su Rainbow, Whiskey A-Go-Go, Roxy Music i Viper, klubovima u kojima su svoje karijere počinjali i Doors, Johnny Cash, Kinks i Motley Crue.
Početkom 2013.g. počinje suradnja na novom glazbenom uratku imena „Justice“ sa gitaristom Black Crowes-a, nadaleko poznatim i nagrađivanim producentom Marc Fordom. Novi album je završen i trenutno osvaja impresivan uspjeh na ljestvicama američkih radio postaja sa singlom “Good Morning California”.

Vezano

Komentari su zatvoreni.