Idući tjedan bi trebala početi gradnja ceste Gradec-Kloštar

KOPRIVNICA – Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva izdalo je građevinsku dozvolu za dionicu autoceste Gradec-Kloštar Vojakovački. Presliku dozvole medijima je proslijedila Služba ureda koprivničko-križevačkog župana.
– Gradnja bi trebala početi idući tjedan, kao što je i dogovoreno na nedavnom sastanku s čelnicima Hrvatskih autocesta. Dužina trase koja se planira, kako oni kažu, sada napasti je otprilike 20-ak kilometara, do čvora Križevci. Trasa će se početi graditi na tri dijela – kod čvora Križevci, kod završetka autoceste u Cugovcu i jedan dio u samoj sredini, rekao je župan Darko Koren.

Gradnja autoceste između Gradeca i Kloštra Vojakovačkog počet će na dijelovima na kojima su riješeni imovinsko-pravni odnosi, a preostali će se rješavati paralelno s izvođenjem projekta. U ovom trenutku teško je reći kada bi posao mogao biti gotov, no prije je bilo spominjano da se ta poddionica može izgraditi za godinu i pol. Dakle, ako sada počne, krajem iduće godine bi Koprivnica sa Zagrebom trebala biti povezana s još 20-ak kilometara autoceste. Najbitnije da se zaista počeo realizirati taj projekt, zaključio je župan Koren.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.