Ivanka Konfic počasna članica puhačkog orkestra

Prošlu je subotu u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Alberta Štrige održana redovna godišnja izvještajna skupština Gradskog puhačkog orkestra Križevci. Članovi udruge tom su prilikom prihvatili izvještaje o radu i financijskom poslovanju orkestra u prošloj godini te planove za tekuću godinu. Također su u počasno članstvo primili umirovljenu profesoricu i prvu predsjednicu orkestra od 1995. do 2002. Ivanku Konfic, koja se tako pridružila ostalim počasnim članovima Ivanu Bermancu, Rudolfu Drvenkaru i Stjepanu Fortuni.

 

Orkestar je prošloj godini prihodovao 126.492,34 kuna, a rashoda su imali u iznosu 97.920,08 kuna, od čega je gotovo trećina sredstava bila za naknadu radu dirigenta, a preko 22 tisuće kuna su uložili u nove instrumente i servis starih. Uprava orkestra je izrazila zabrinutost jer im je u prošloj godini iznos dotacija, proračunskih i izvanproračunskih, od Grada Križevaca smanjen za čak 15 tisuća kuna u odnosu na prethodnu, dok su posebno ponosni na činjenicu da su u posljednjih pet godina obnovili instrumentarij u vrijednosti oko 200 tisuća kuna.

Uz uobičajene gradske nastupe za Uskrs, na županijskoj smotri, Križevačkom velikom spravišču, moto-trkama i drugo, križevački puhači planiraju barem po jedno jednodnevno te višednevno gostovanje kod orkestara u Hrvatskoj, koji su im prethodno gostovali na festivalu Poohfest, čije će se jubilarno 5. izdanje održati u vrijeme Spravišča. Od ključnih projekata očekuje ih uređenje dobivenih prostorija u prizemlju zgrade Hrvatskog doma, za što još nemaju osigurana sredstva, a od nabavke instrumenta planiraju kupnju klarineta.

Vezano

Komentari su zatvoreni.