U subotu koncert ‘Sudar Percussion’ iz Samobora

Sudar_Percussion_udaraljke_koncert_udaraljkasiGlazbena škola Alberta Štrige Križevci i Pučko otvoreno učilište Križevci pozivaju u subotu 26. listopada 2013. u Veliku dvoranu Hrvatskog doma u Križevcima na koncert ansambla “Sudar Percussion”. Ovaj koncert samoborskih udaraljkaša održava se u sklopu Križevačkih večeri udaraljkaša, čiji je organizator i začetnik profesor udaraljki Josip Konfic. Program ansambla sastoji se od suvremene udaraljkaške literature napisane za udaraljkaške sastave kao i raznih obrada klasične glazbe, filmske glazbe te autorskih kompozicija Mateja Meštrovića pisanih za kompletan ansambl i klavir. Koncert počinje u 19.30 sati, a ulaz je slobodan.

Ansambl djeluje od 2010. godine, a čini ga pet mladih samoborskih udaraljkaša: Nikolas Sinković, Luka Pešutić, Josip Blašković, Filip Merčep i prof. Goran Gorše. Svaki od njih do sada je postigao velik uspjeh ne samo u zemlji nego i inozemstvu. Ansambl radi pod umjetničkim vodstvom prof. Gorana Goršea, profesora udaraljki na GŠ Ferdo Livadić u Samoboru i GŠ u slovenskim Brežicama, koji je u protekle tri godine stvorio novu generaciju najkvalitetnijih udaraljkaša u Hrvatskoj. Ansambl je do sada imao brojne zapažene koncerte, između kojih izdvajamo nastupe: na VIII IPEW međunarodnom festivalu u Bjelovaru, u HNK Šibenik, HNK Zadar, &TD Teatru te spektakulatni koncert u  Velikoj Koncertnoj Dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, Koncert na Samoborskom Trgu – kakav još nije viđen, te otvaranjeDubrovačkih ljetnih igara.

Ansambl je osnovan u cilju promicanja, razvoja i unapređivanja udaraljkaške glazbe, te popularizacije udaraljki, koje polako zauzimaju sve značajnije mjesto u izvedbama svih žanrova glazbe. Njihova popularnost raste naročito među mladima. Udaraljke su vrlo zahtjevan instrumentarij i rijetko se pod jednim imenom može vidjeti tako bogat instrumentarij (marimba, vibrafon, ksilofon, konge, bongosi, bubnjevi i mnoge druge sitne udaraljke. Ansambl Sudar je rezindencijalni ansambl manifestacije “Ivana Bilić Marimba Week” – koja se svake godine održava u Samoboru – te je do sada surađivao sa nekim od najvećih svjetskih predavača kao što su: Emanuel Sejourne, Pius Cheng, Dane Richeson, Ney Rosauro, Svet Stoyanov, Slovenian percussion duo, Rachel Xi Zang, Nancy Zeltsman, Paolo Cimmino, Tatjana Koleva, Maraca 2, Eric Sammut, Bogdan Bacanu, Ivana Bilić.

Plakat-Sudar-A2-594x420+6mm-RGB-tif_

20 godina CSF
Vezano
3 komentara
  1. Goran Gorse piše:

    Danas koncert Sudara u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma u 19:30

Komentari su zatvoreni.