Natječaj za kratkometražne filmove mladih redatelja u okviru kampanje “EUandME” Europske komisije

Natječaj za kratkometražne filmove mladih redatelja u okviru kampanje #EUandME Europske komisije počinje ovog petka i traje do 31. listopada 2018. Natječaj je otvoren za mlade europske redatelje u dobi od 18 do 35 godina, koji se mogu natjecati u jednoj od pet kategorija: mobilnost, održivost, prava, informatika i vještine te poduzeća.

Za svaku će se kategoriju odabrati jedan pobjednik, koji će za produkciju svojeg filma dobiti nagradu u vrijednosti od 7500 EUR i kojeg će poduprijeti jedan od pet uglednih europskih redatelja koji sudjeluju u natječaju kratkometražnih filmova “EUandME”.

Zainteresirani kandidati pozivaju se da dostave svoj nacrt kratkometražnog filma koji prikazuje priču o utjecaju Europske unije na svakodnevni život građana te da mu prilože videozapis u kojem će iznijeti svoju motivaciju i objasniti svoju zamisao o filmu. Priložiti treba i poveznicu na film koji su dosad već producirali. Prijave treba dostaviti u elektroničkom obliku putem formulara na web-mjestu natječaja.

Kampanja “EUandME” pokrenuta je zajedno s pet kratkometražnih filmova koje su režirali poznati europski redatelji u 28 država EU-a u svibnju ove godine kako bi se potaknula rasprava o utjecaju EU-a na život mladih. Jedan od pet kratkometražnih filmova režirao je renomirani hrvatski redatelj Dalibor Matanić.

Više informacija o natječaju dostupno je na web stranici: https://europa.eu/euandme/hr/

Vezano

Komentari su zatvoreni.