U srijedu u Koprivnici o alternativnim oblicima financiranja organizacija civilnoga društva

JAKOUdruga za održivi razvoj Hrvatske poziva na radionicu “Alternativni oblici financiranja organizacija civilnoga društva” koja će se održati u srijedu, 16. studenoga 2016. godine u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju (COOR) Podravsko sunce u Koprivnici u vremenu od 15 do 19 sati. Zainteresirani se mogu prijaviti putem prijavnog obrasca, a sudjelovanje je za organizacije civilnog društva besplatno.

Cilj ove radionice je predstaviti sudionicima druge (alternativne) mogućnosti financiranja svojih aktivnosti i kroz vježbe im dati praktične savjete za namicanje sredstava. Radionica će obuhvatiti sljedeće teme: priprema organizacije za prikupljanje sredstava, kako doći do donatora i kako stvoriti odnos s njim, kako napisati zahtjev za donacijom, crowdfunding – primjer alternativnog prikupljanja sredstava, zaklada lokalne zajednice – mogućnost za organizacije civilnog društva.

Financijska održivost je učestala tema razgovora i jedan od najčešće spomenutih problema organizacija civilnog društva. U uzletu projektnog financiranja kojem smo svjedočili prošlih godina mnogo je organizacija civilnog društva naučilo kako pripremiti i provoditi projekte, ali su i sve češći prigovori projektnom načinu financiranja. Rijetki su projekti koji su održivi i nakon prestanka financiranja, priprema i provedba projekata zahtijeva ogromne ljudske (administrativne) resurse, konkurencija među organizacijama civilnog društva je sve veća, planiranje aktivnosti je vrlo teško zbog nesigurnosti pritjecanja sredstava, jedan izvor sredstava ostavlja organizacije vrlo ranjivima.

Radionica je namjenjena članovima i članicama organizacija civilnog društva koji se bave namicanjem sredstava i koji su zainteresirani za kreativno proširenje svojih aktivnosti na tom području. Sudjelovanje na radionici je za organizacije civilnog društva besplatno, a troškove pokriva Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u sklopu Programa JAKO (Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica u RH).

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.