Mistična atmosfera sv. Križa ispunjena zvucima orgulja i gitare

Mlada križevačka glazbenica Jelena Subotičanec Stanković otvorila je sinoć koncertna događanja u sklopu ovogodišnjih Dana svetog Marka Križevčanina. U najstarijoj križevačkoj crkvi sv. Križa, iznad klupa ispunjenih slušateljima održala je orguljaški koncert, svojevrsni diplomski nastup, budući će ovoga mjeseca diplomirati na Institutu za crkvenu glazbu "Albe Vidaković" u Zagrebu.

S višegodišnjim iskustvom orguljašice u crkvi sv. Petra u Zagrebu i sudionice brojnih koncerata na orguljama, Jelena je sinoć izvela skladbe iz razdoblja baroka i romantizma, duhovne tematike.


Toccata Johanna Kriegera, dvije intimističke skladbe Maxa Regera te klasični repertoar, preludij i fuga u a-molu Johanna Sebastiana Bacha, u iznimnom ambijentu crkve, uz svjetlost svjećica, ostavili su odličan dojam kod slušatelja željnih ovakvih koncertnih zbivanja u jedinstvenoj atmosferi.

Cjelokupnom ugođaju doprinijela je i magistrica gitare Tamara Perc izvedbom Fantazije u c-molu, španjolskog "Beethovena gitare" Fernanda Sora.
Vezano

Komentari su zatvoreni.