Nogometni se znalci kriju i ispod mantije

MALI NOGOMET U Sarajevu održano treće Europsko prvenstvo katoličkih svećenika

Svećenicima je nogomet, također, najvažnija sporedna stvar na svijetu, a posebno su prihvaćeni u Križevcima, rodnom gradu trećeg hrvatskog sveca Marka Križevčanina. Nije ni čudno jer je izbornik reprezentacije Krešimir Žinić, župnik u Župi Blažene Djevice Marije Žalosne i Svetog Marka Križevčanina u Križevcima.

Treće Europsko prvenstvo katoličkih svećenika u malom nogometu održano je od 12. do 14. veljače u Sarajevu. Hrvatska reprezentacija bila je glavni favorit jer je na prethodna dva natjecanja slavila u austrijskom Eisenstadtu 2005. i lani u Križevcima i Zagrebu.

Ogled s vatrenima
Uoči odlaska u Sarajevo, hrvatski svećenici su se na parketu križevačke dvorane ogledali u humanitarom susretu s postavom vatrenih ’98 s Prosinečkim, Asanovićem, Vlaovićem, Jurčevićem, Mrmićem i društvom i pobijedili nakon sedmeraca 8:7, izvođenje kojih je predložio  glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić. Kao da je naslućivao što će se događati u dvorani sarajevske Skenderije.

– U skupini smo glatko pobijedili suparnike, Rumunjsku 5:0, Španjolsku 3:1, Italiju 5:0 i nove prvake Poljsku 3:0. što nam je bio snažan poticaj – prisjeća se izbornik i igrač reprezentacije Hrvatske Krešimir Žinić i dodaje:

– U polufinalnom susretu s Portugalom pobijedili smo nakon sedmeraca 10:9, ali se u finalu jezičac na vagi okrenuo u korist Poljaka koji su slavili 5:4. Lani smo Poljsku u Zagrebu u finalu mi pobijedili na sličan način, kao sada oni nas u Sarajevu. No, ne žalimo, premda bi, dakako, bilo dojmljivije da smo treći put za redom osvojili europski naslov.

Na EP-u  u  Sarajevu uz naše predstavnike još su nastupili i svećenici nogometaši iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Austrije, Slovenije, Portugala, Rumunjske, Italije, Poljske i Španjolske.

 Hrvatska reprezentacija bila je smještena u franjevačkoj teologiji na Nedžarićima. Treće mjesto osvojila je BiH koja je nadjačala Portugal. Sljedeće prvenstvo održat će se u Poljskoj 2008. godine.

Životna poveznica

– Sve više raste zanimanje za EP katoličkih svećenika i momčadi su napredovale u svakom pogledu. Mi smo najuspješnija reprezentacija s dvostrukim naslovom prvaka i jednim drugim mjestom, a Poljska, BiH i Portugal imaju, također, istinske nogometne znalce. Nogomet nam je prigoda za češće susrete u raznim zemljama i značajna životna poveznica – zaključio je izbornik Žinić.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.