Ovu subotu godišnji koncert Gradskog puhačkog orkestra Križevci

U subotu, 16. prosinca 2023. godine u Velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima održat će se godišnji koncert Gradskog puhačkog orkestra Križevci. Cjelovečernjom svečanošću puhački orkestar obilježava 25 godina kontinuiranog rada njihovog dirigenta, profesora Marija Komazina. Naime, profesor Komazin preuzeo je vođenje orkestra u listopadu daleke 1998. godine, a deset godina kasnije se i formalno doselio u Križevce.

Orkestar će ovom prilikom praizvesti tri kompozicije hrvatskih skladatelja Amine Belovari, Krešimira Seletkovića i Damira Butigana, a skladbe koje će križevačka publika imati priliku čuti posvećene su upravo profesoru Komazinu i orkestrima koje vodi: Puhačkom orkestru Glazbene škole Alberta Štrige i Gradskom puhačkom orkestru Križevci.

Na subotnjem koncertu predstavit će se i solisti tubist Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske Josip Kapović te mladi križevački glazbenici, hornist Petar Komazin te flautistice Klara Prosenečki i Lucija Komazin. Koncert se održava pod pokroviteljstvom Grada Križevaca.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.