Udruga orača iz naše županije najuspješnija u Hrvatskoj

Povodom uspjeha koje su ostvarili na svjetskom i državnom natjecanju, članovim Udruge orača Saši Višaku, Josipu Martinoviću i Matiji Konjačiću župan Darko Koren jučer je zahvalio na predstavljanju naše županije. “Već je postalo tradicionalno da ostvarujete sjajne rezultate po kojima smo vodeći u Hrvatskoj, a dokazali ste se i na svjetskoj razini. Osim natjecanja, ova disciplina ima i ulogu promocije poljoprivrede i motivacije za mlade“, poručio je župan.


Na državnom natjecanju županijska je ekipa ukupno osvojila prvo mjesto, Martinović je bio prvi u kategoriji pluga premetnjaka, a Konjačić, učenik Srednje gospodarske škole Križevci koji je sudjelovao prvi put, bio je četvrti u kategoriji pluga ravnjaka. Dobre rezultate ostvarili su i na svjetskom natjecanju u Latviji gdje je u konkurenciji 24 zemlje Višak bio 14., a Martinović 16.
Županijska Udruga orača prva mjesta osvaja već osam godina, imaju najviše županijskih natjecanja u Hrvatskoj i najviše uspjeha na državnim natjecanjima. “Na svjetskim natjecanjima Saša je sudjelovao četiri puta, a ove su nas godine iznenadili loši vremenski uvjeti. Zahvaljujem Županiji na podršci od prvog dana te što nas prati u svim aktivnostima“, rekao je predsjednik udruge Darko Novotni. Spomenimo kako je županijska Udruga orača osnovana 2007. godine, imaju 64 člana, a cilj im je promicati natjecanja u oranju i educirati poljoprivrednike o obradi tla.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.