[FOTO] Na Znanstvenom turniru u Modecu učenici bruse znanja iz kemije, fizike i biologije

Mladi znanstvenici, čak jedanaest timova učenika osmih razreda iz devet škola iz naše županije, nadmeće se u znanju na Znanstvenom turniru koji već pet godina organizira OŠ Ljudevita Modeca. Ovo je jedino takvo natjecanje u Hrvatskoj za učenike osnovnih škola na kojem tročlani timovi moraju pokazati znanja iz kemije, biologije i fizike i to praktična i teorijska. Sva pitanja i zadatke pripremili su nastavnici Anica Hrlec, Matej Dobrić, Petra Kačarovski i Tea Nakani Kračić i sve su ih odobrila po dva recenzenta, dok se u organizaciju natjecanja i tematsko uređenje škole uključio ostatak Modecove zbornice.

Ovogodišnja tema su klimatske promjene, što je posebno razveselilo križevačkog gradonačelnika Marija Rajna koji je, otvarajući turnir, učenicima poručio da nestrpljivo čeka njihova rješenja za probleme zbog kojih se događaju promjene klime. Ravnatelj Tomislav Bogdanović podsjetio je na slavne znanstvenike i institucije iz križevačke povijesti, a natjecatelje su dodatno motivirali svjetski poznati znanstvenici – Louis Pasteur, Albert Einstein, Marie Curie, Charles Darwin, Iva Tolić i Vernesa Smolčić koji su, uz pomoć polaznika školske dramske skupine, ispričali kako su došli do otkrića koja su promijenila svijet.

Svoje predstavnike imaju škola “Antun Nemčić Gostovinski” iz Koprivnice, škole iz Gole, Đurđevca, Novigrada Podravskog, Kalinovca, Ferdinandovca, Sokolovca te Ljudevita Modeca i “Vladimir Nazor” iz Križevaca.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.