Javno predstavljanje rezultata rada i istraživanja Kozmološkog instituta u petak u 18 sati

Svemir nam i dalje skriva mnoge tajne, a nekima se od njih bave i znanstvenici okupljeni u Institutu za kozmologiju i filozofiju prirode. Što se zbiva oko crnih rupa, je li nešto moglo postojati prije Velikog praska, što je to tamna energija, što su crvotočine i kako bi se moglo spojiti kvantnu teoriju i opću teoriju relativnosti… neka su od pitanja o kojima će govoriti ravnatelj Instituta dr. rer. nat. Petar Pavlović predstavljajući nove znanstvene rezultate članova Instituta objavljene u vodećim međunarodnim časopisima u posljednjih godinu dana u sklopu javnog predstavljanja rada Instituta.

Kozmološki centar, sjedište Instituta za kozmologiju i filozofiju prirode

Također, u kontekstu izgradnje međunarodnog karaktera Instituta, govorit će i dr. rer. nat. Andrej Dundović o novodogovorenim znanstvenim suradnjama sa stranim institutima po pitanjima istraživanja Svemira, a najavit će se i novi broj Kozmologije – časopisa za istraživanje Svemira.

Institut i dalje nastavlja svoje djelovanje u zajednici, a posebnu suradnju ima s Križevcima, radi čega će na predstavljanju sudjelovati i gradonačelnik grada Križevaca, Mario Rajn.

Skup će se održati u petak, 24. studenoga 2023. godine, u Kozmološkom centru u Križevcima, trg Svetog Florijana 16, s početkom u 18 sati. Svi zainteresirani za tematiku Svemira su dobrodošli.

S predstavljanja početka rada Instituta prošle godine (foto: A. Marjanović)
20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.