Nezavisni gradonačelnici i načelnici danas i sutra na susretu u Križevcima

Križevci su danas i sutra domaćin velikog Nacionalnog susreta nezavisnih, na kojem će se okupiti četrdesetak gradonačelnika i načelnika te predstavnici hrvatskih financijskih institucija iz HPB-a, HBOR-a i HAMAG-BICRO-a, a očekuje se dolazak i dvojice ministra – Davora Božinovića iz Ministarstva unutarnjih poslova i Gorana Marića iz Ministarstva državne imovine.

Organizator velikog Nacionalnog susreta nezavisnih je udruga Nezavisni, a održavanje tog okupljanja u Križevcima najavio je i križevački gradonačelnik Mario Rajn prije gostujući krajem veljače u emisiji Pressing urednika i voditelja Petra Štefanića na N1 televiziji. Niz predavanja i rasprava održat će se u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci.

– Cilj nam je međusobno se povezati i ostvariti suradnju s državom. Ono što me posebno raduje je da će svi oni moći isprobati našu Križevačku čokoladu, Križevačku pivu i obići naš grad, istaknuo je Rajn na svojoj Facebook stranici, a već je više puta naglasio da ova udruga nastoji djelovati u smislu projektno-funkcionalne politike jer samo kvalitetno tržišno gospodarstvo može donijeti iskorak.

S obzirom da se danas, povodom obilježavanja 25. Dana Koprivničko-križevačke županije, održava i svečana sjednica Županijske skupštine, križevačkom okupljanju nezavisnih neće se pridružiti Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca, Željko Lacković, saborski zastupnik, Petar Dombaj, načelnik Općine Drnje i Danijel Zvonar, načelnik općine Kalinovac. Oni su putem medija izrazili svoje nezadovoljstvo zbog podudaranja s datumom važnim za županiju. Također su pozvali udrugu na transparentniji rad, organizacijsko djelovanje te iskreniji odnos prema svojim članovima i javnosti.

Vezano

Komentari su zatvoreni.