Križevci sklapaju suradnju s ukrajinskim gradom Zmiiv

Predstavnice grada Zmiiv iz Ukrajine, zamjenica gradonačelnika Tetiana Timofieieva i zamjenica načelnika Odjela za gospodarski razvoj i investicije Aliona Kotliar, posjetile su ovih dana Križevce u sklopu projekta mreže udruženja lokalnih vlasti jugoistočne Europe (NALAS), u kojoj su iz Hrvatske Udruga gradova i Udruga općina te slične udruge iz Rumunjske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Kosova, Srbije, Crne Gore, Turske, Moldavije, Bugarske i Republike Srpske. Riječ je o projektu Mostovi suradnje u okviru šire inicijative kojom se potiče međusobna razmjena i partnerstvo lokalnih vlasti iz država članica Europske unije i njihovih kolega iz Ukrajine.


Kolegama iz Ukrajine gradonačelnik Mario Rajn je govorio o namjeri da Križevci do 2030. postanu energetski neovisni i ponudio suradnju na razmjeni znanja, iskustava i pružanja pomoći u bilo kojem pogledu, priopćio je njegov ured.

Delegacija iz Zmiiva ostaje u Križevcima do kraja tjedna, a tijekom boravka posjetit će Grkokatoličku katedralu Presvete Trojice, tvrtku Hedona, upoznati se s EU projektima Grada Križevaca, energetskom tranzicijom, Križevačkim poduzetničkim centrom, posjetiti zvjezdarnicu, vidjeti fotonaponske elektrane postavljene u sklopu projekta „Križevački sunčani krovovi“ i posjetiti Energetsko-klimatski ured“, navodi se u priopćenju. Gradovi će, dodaju, potpisati dokument o partnerstvu i suradnji.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.