U Križevcima otvoreno 8. izdanje SUFFesta

Izložbom “Grad na drugi pogled” u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci te performansom “Med i mlijeko” suvremenog umjetnika Krune Jošta u autorovom odsutstvu, u utorak, 10. listopada 2023. u 18 sati otvoren je 8. Festival suvremenih umjetničkih formi (SUFFest) u organizaciji udruge K.V.A.R.K. Festival je u svom osmom izdanju posvećen umjetnosti u javnom prostoru i praksama urbanih intervencija, a predstavit će raznoliki program s posvetom i podsjećanjem na događaje sličnog karaktera u Križevcima u posljednjih dvadesetak godina.

Osmo izdanje SUFFesta ponovo izlazi na ulicu kako bi se kroz umjetničko-aktivističku sliku problematizirao pojam urbanog prostora. Izložbeni program festivala donosi intervencije petero umjetnika u centru Križevaca – Tee Hatadi, Antonija Grgića, Krune Jošta, Marijana Molnara i Saše Živkovića. Festival suvremenih umjetničkih formi provodi se u partnerstvu s Gradskim muzejom Križevci te Platformom za unapređenje kulture/PUNKT iz Zagreba.

Izložbom “Grad na drugi pogled” daje se uvid u Gn2p projekt uz izbor radova nastalih na dosadašnjih 13 održanih sekvenci u različitim gradovima diljem Republike Hrvatske. Riječ je o putujućem interdisciplinarnom edukacijsko izložbenom projektu Platforme za unapređenje kulture/PUNKT iz Zagreba koji povezuje angažirano promišljanje grada, umjetničku produkciju, edukaciju mladih kroz radionice s renomiranim suvremenim umjetnicima i razvoj publike.

“Med i mlijeko” je performans u autorovom odsustvu. Radi se o simboličkom djelu pri kojem se med i mlijeko ritualno izlijevaju u javnom parku. Ovim performansom u odsustvu autora se ne ukazuje samo kako su Križevci grad „meda i mlijeka”, nego se mjesto i lokacija simbolički ozdravljuju, ili pozdravljuju. Autor (u odsustvu) ovako želi i simbolički pokazati zahvalnost gradu koji je dio njegovog odrastanja i sazrijevanja, tim više što rekvizite koje koristi dolaze s njegove permakulturalne farme, mlijeko od autohtonih krava Buša, a med od pčela koje Jošt drži u ekološkom pčelarstvu.

Cjelokupni program festivala do 15. listopada 2023.:

utorak, 10. 10. 2023. u 18:00 h / Likovna galerija Gradskog muzeja Križevci
Otvorenje SUFFesta
Umjetnici: Antonio Grgić, Tea Hatadi, Kruno Jošt, Marijan Molnar i Saša Živković
Otvorenje izložbe “Grad na drugi pogled”
Performans “Med i mlijeko” – Kruno Jošt / izvodi Umjetnik u oporavku

srijeda, 11. 10. 2023. u 12:00 h / Atrij Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci
Performans “Krug” Saša Živković

četvrtak, 12. 10. 2023. u 18:00 h / Likovna galerija Gradskog muzeja Križevci
Predavanje “Kako izgleda sjećanje?” Saša Šimpraga

petak, 13. 10. 2023. u 19:00 h / Galerija K2
Izložba “Sjećanje na kino Kalnik” – kolekcija plakata Vlade Štrukleca

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.