Spremanje sijena u plastične bale

Baliranje_sijena.JPGVeće zanimanje nego utrke automobila "Formule 1" privuklo je danas na livadama Visokog gospodarskog učilišta na Ratarni u Križevcima natjecanje u spremanju sijena u plastične bale,
jedinstveno u svijetu. Na startu su se pojavila 22 traktora za
baliranje sijena i dvadesetak strojeva za njihovo omatanje u
plastične bale koje će sačuvati stočnu hranu kravama za
sljedeću zimu. Ocjenjivala se brzina, ali i kakvoća omatanja bala
sijena engleskog i talijanskog ljulja. 

Prvo je to i jedino državno natjecanje što je danas upriličeno peti, jubilarni put u organizaciji Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu-savjetodavnu službu, križevačkih Visokog gospodarskog učilišta i Srednje gospodarske škole, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivredeKoprivničko-križevačke županije, Grada Križevaca i PSC "Ferenčak"
u Križevcima.
Brzinsko_baliranje.JPG
Najbolji natjecatelji, među kojima su bile i žene, te
učenici Srednje gospodarske škole, primili su nagrade organizatora
i pokrovitelja.
Pobjedničku ekipu čine Tomislav Stručić i Zoran Piškorić iz Treme Osuđevo. Drugoplasirana ekipa je u sastavu Franjo Barčan i Goran Međimorec iz Cepidlaka.
Treće mjesto osvojio je Mladen Sabljak iz Pitomače. Uručene su i posebne nagrade najmlađoj i najstarijoj ekipi te bračnom paru Ivančica i Zdenko Lalić iz Gračine.
Ravnatelj Hrvatskog zavoda za
poljoprivrednu savjetodavnu službu dr. Ivan Katalinić je
rekao da je natjecanje preraslo u pravu poljodjelsku priredbu i
izložbu strojeva. Pozdravili su njezino održavanje i župan Josip Friščić, gradonačelnik Branko Hrg i dekan Visokog učilišta prof. dr. Vinko Pintić, koji je podsjetio da Učilište ove godine obilježava 145 godina od svojeg utemeljenja.
20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.