Mladen Tarbuk ponovno podučava u Križevcima

Gradski puhački orkestar Križevci, u suradnji s Hrvatskim saborom kulture, ovaj vikend u Križevcima organizira dvodnevni seminar za voditelje amaterskih puhačkih orkestara. U subotu od 16 sati te u nedjelju od 10 i od 16 sati Mala dvorana Hrvatskog doma ugostit će predavanja jednog od najznamenitijih hrvatskih dirigenata i skladatelja Mladena Tarbuka, koji će s križevačkim orkestrom polaznicima omogućiti usavršavanje dirigentskog umijeća kroz vježbe i praktičan rad. Ovo je od 2005. drugi takav seminar koji maestro Tarbuk vodi u Križevcima.
Tarbuk je diplomirao kompoziciju i dirigiranje u Zagrebu i Grazu, usavršavao se u Beču, pobjednik je mnogih međunarodnih natjecanja, a skladbe mu se izvode na uglednim festivalima suvremene glazbe u svijetu. U devedesetima je Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske pod njegovim vodstvom stasao u najbolji hrvatski orkestar, a ravnao je i mnogim europskim i svjetskim simfonijskim orkestrima, od Austrije, Belgije, Italije do Njemačke, Rusije i Meksika. Rekonstruirao je drugi čin Papandopulove Sunčanice te revidirao i postavio u zagrebačkom HNK Zajčevog Nikolu Šubića Zrinjskog. Također se bavi producentskim i muzikološkim radom te predaje glazbenu teoriju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.
Predsjednik orkestra Krunoslav Šimunec naglasio je izuzetan značaj ovakvih seminara za razvoj amaterskih puhačkih orkestara jer usavršavanjem voditelja napreduju i matični orkestri, što podiže kvalitetu puhačke glazbe u Hrvatskoj. Seminar je otvoren za posjete publike.

Vezano

Komentari su zatvoreni.