Nakon ravnateljevanja, Z. Balogu upitan i posao

KRIŽEVCI – Već više od osam godina traje nezadovoljstvo križevačke gradske vlasti poslovanjem tamošnjeg Pučkog otvorenog učilišta, a posebno učinkom ostvarenim u obrazovanju odraslih. Iako su posljednje dvije godine, od imenovanja prvo Zdenke Gold pa sadašnje Melite Habdije novim ravnateljicama Učilišta kritike bile malo utišane, gradskim čelnicima je izgleda ponovno prekipjelo pa su na sjednici gradonačelnikovog Kolegija osuli paljbu po radu Habdijinog prethodnika, bivšeg ravnatelja a sada voditelja obrazovnih djelatnosti u Učilištu Zdenka Baloga. Naime, prema njegovom planu iduće godine u Pučkom učilištu razne kvalifikacije trebalo bi steći tek stotinjak odraslih.
– Mi možemo za taj novac organizirati tim ljudima prijevoz, natrpati ih u autobus, platiti im školovanje u najboljem Pučkom učilištu u Hrvatskoj, gdje imaju najsavršenije i najbolje programe, jer toliko ili negdje oko 150.000 kuna je godišnja plaća voditelja obrazovnih programa u Pučkom otvorenom učilištu, primijetio je gradonačelnik Branko Hrg.

 

Ako se ne poveća broj polaznika, pojednostavnio je Hrg, osoba koja organizira obrazovne programe, a to je Zdenko Balog, neće imati plaću.
– Odlučili smo da se ne bude samo na gradskim jaslama, nego da se bude moralo malo i sa strane na pašu ići. A ne da nekome damo novce da lijepo može hodati po gradu u bilo koje doba dana ili noći i baš ga briga, malo dojde proračun pa se malo trese, pa se malo pocrveni, pa se nakon toga pokrije lijepo malo z vuhima i nakon toga leto dana haj lajf po gradu i baš mi je dobro, ražestio se križevački gradonačelnik.

Zdenku Balogu u pluseve nije ubrojeno ni to što kao djelatnik Učilišta uzima honorare za vođenje Likovnog tečaja, kojeg provodi isto to Učilište. Zbog svega rečenog, a i napomene dogradonačelnika Dragutina Guzalića da je ravnateljici Meliti Habdiji vrijeme za lupiti šakom o stol i posložiti kockice u Učilištu, gradonačelnik Hrg je zaključio:
– Mi ćemo ove godine osigurati u proračunu pola plaće tom čovjeku, toj osobi, a ako ne bude dosta novaca onda će u drugoj polovici godine dobiti otkaz kao višak, ukinut ćemo radno mjesto.

Pokušali smo doznati kakvo je viđenje i prozvane strane, no Zdenko Balog nam je rekao da će ipak pričekati dok dobije službeno očitovanje iz gradske uprave ili od ravnateljice Melite Habdije.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.