Sprema se rušenje Doma zdravlja i gradnja novog

Rušit će se tri zgrade Doma zdravlja u kojoj se nalaze medicinsko-biokemijski laboratorij, RTG, ginekološke i oftalmološka ordinacija, fizikalna medicina i rehabilitacija te zgrada sa stomatološkim ordinacijama, a izgradit će se dvije nove katnice. Na mjestu gdje se trenutačno nalaze laboratorij i RTG izgradit će se parkirališta, navedeno je u projektnom zadatku kojim je Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije u postupku javne nabave krajem prošle godine tražio izradu projektno-tehničke dokumentacije za projekt uklanjanja, rekonstrukcije, dogradnje i energetske obnove zgrada Doma zdravlja u Križevcima.

Projekt već izrađuje APZ inženjering iz Zagreba s kojim je županijski Dom zdravlja sklopio ugovor u siječnju, a do kraja rujna trebao bi biti gotov, potvrdila nam je to i ravnateljica Mirjana Hanžeković. Nakon što projekt bude gotov i Županija kao osnivač Doma zdravlja isplanira sredstva za sljedeću godinu, znat će se vrijednost zahvata kao i vremenski okvir u kojem bi radovi mogli početi i završiti.

Gradnja pojedinih krila Doma zdravlja u Križevcima nastajala je sustavno od 1956. do 2004. Tri najstarije zgrade su montažne i predviđene su za rušenje, a nove zgrade koje će se izgraditi na tom mjestu povezat će se s ovom središnjom u kojoj se nalaze ordinacije opće medicine i pedijatrije. Sve zgrade budućeg Doma zdravlja, navedeno je u projektnom zadatku, koristit će alternativne obnovljive izvore energije, toplinske dizalice za grijanje i hlađenje, solarne i fotonaponske  panele, sistem za sakupljanje vode za korištenje u sanitarnim čvorovima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.