Noćni posjetitelji rade nered na Strossu

Netko već danima radi nered ispred Turističkog informativnog centra na Strossmayerovom trgu razbacujući letke, na što je upozorila direktorica Turističke zajednice Olinka Gjigaš jer je promotivni materijal na čiji su tisak potrošili novac, sad neupotrebljiv završio u smeću. Samo ovaj tjedan, tri jutra ih je dočekala hrpa letaka.

Ne preostaje drugo nego da opet apeliramo na roditelje da pripaze na svoju djecu (hvala kamerama). Drvena klupa ispred zgrade, informativno kolo križevačkih vizura, dječje igralište, lampe, travnjak i cvjetnjak ispred zgrade su imovina svih nas, bilo da je gradsko ili vlasništvo Turističke zajednice grada Križevaca“, podsjeća Gjigaš. Turistički ured priprema, štampa i besplatno daje na raspolaganje za sve turiste, posjetitelje i građane promotivne materijale, karte grada, biciklističkih staza, letke i informacije na osam svjetskih jezika. U 2022. to ih je koštalo 56.056 kuna pa trošak tiskanja novih materijala nije zanemariv. Budući da je samo ovaj tjedan uništena hrpa materijala, naručen je novi viši stalak.

Sve to treba platiti i zato apeliram na roditelje da pripaze na djecu, a onu odrasliju djecu da prostor ispred informativnog centra koriste pristojno, poigraju se, odmore se na klupi, uzmu i ponesu što im je potrebno od materijala, ali da ostave sve uredno za sve one posjetitelje i sugrađane koji će doći nakon njih“, poručuju iz Turističke zajednice. Osim razbacivanja letaka po trgu, kamere koje se nalaze na zgradi (i uz koje stoji obavijest o video nadzoru) snimile su, potvrdili su nam iz Turističke, još nepodopština poput trpanja kamenja u fontane u kojima se, osim djece, igraju i kućni ljubimci, a ondje i obavljaju nuždu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.