Naša županija dobit će Centar zaštite i spašavanja

Naša županija trebala bi dobiti Centar zaštite i spašavanja, prostor za sve žurne službe i za njega ja prekjučer župan Darko Koren potpisao ugovor za izradu projektno-tehničke dokumentacije s direktorom tvrtke FINCON d.o.o. Tomislavom Mastanjevićem. Vrijednost ugovora je 123.700 eura s PDV-om, a tvrtka će izraditi urbanističko-arhitektonsko rješenje, razradu odabranog idejnog rješenja, izradu glavnog projekta sa svim elaboratima, planovima i prilozima uključujući ishođenje građevinske dozvole, izvedbenog projekta, 3D vizualizacije i troškovnika, izradu projekta unutarnjeg uređenja i opremanja te obavljanje usluge projektantskog nadzora budućeg županijskog Centra zaštite i spašavanja. Sredstva za izradu dokumentacije osigurana su u sklopu Razvojnog sporazuma.


Cilj ovog projekta je stvaranje prostornih preduvjeta za rad žurnih službi na području županije u smislu centralnog mjesta njihovog okupljanja, a s obzirom na posljednje katastrofe u obliku poplava kojima smo svjedočili, još smo se jednom uvjerili koliko je važno ulagati u sustav civilne zaštite“, rekao je župan Darko Koren. Centar će se protezati na ukupno 7000 m² bruto površine, imat će uredske i skladišne prostore, kao i poligon za vježbanje. Dio Centra koristit će Služba civilne zaštite Koprivnica, županijski Stožer civilne zaštite te županijska Vatrogasna zajednica, a dio Javna vatrogasna postrojba grada Koprivnice. Zemljište na kojem se planira gradnja nalazi se na parceli Grada Koprivnice koji prihvatio partnerstvo.

Veseli nas realizacija ovog projekta, a predviđena lokacija idealna je za centralno mjesto okupljanja žurnih službi. Budući da svjedočimo brojnim krizama i nepogodama koje su nas zadesile, svaki doprinos kvalitetnijem djelovanju sustava civilne zaštite je izuzetno vrijedan“, poručila je zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž. Projekt je u skladu s Planom razvoja Koprivničko-križevačke županije do 2027. godine, kao i Nacionalnom razvojnom strategijom Republike Hrvatske do 2030.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.