(FOTO) Senzacionalni Borna Katanović odveo Hrvatsku do zlatne medalje na europskom prvenstvu B divizije

Hrvatska kadetska košarkaška reprezentacija osvojila je zlatnu medalju na Europskom prvenstvu za igrače do 16 godina, divizija B. Hrvatska je u finalu igranom u rumunjskom Pitestiju pobijedila Bugarsku sa 85-67, a kockaste je do pobjede ponovno predvodio Križevčanin Borba Katanović sa 26 poena, 9 skokova i 4 ukradene lopte.

Borna je u finalu postigao 26 poena, uhvatio 9 skokova, imaš čak 4 ukradene lopte i 1 asistenciju, uz odličan šut iz igre 10/17. Katanović je na cijelom prvenstvu bio daleko najbolji igrač Hrvatske, koja je prvenstvo završila sa osam uvjerljivih pobjeda, a najmanje uvjerljivo bilo je slavlje protiv Danske u prvom kolu grupne faze, kada smo pobijedili “samo” sa 17 razlike.

Katanović je, kada gledamo cijelo prvenstvo, bio prvi strijelac, drugi skakač, treći asistent te drugi kradljivac lopti u redovima Hrvatske, a ukupno je bio prvi pojedinac kockastih po indexu valorizacije. Ovom pobjedom Hrvatska je osvojila Diviziju B, odnosno na koncu zauzela 17 mjesto u Europi u ovom uzrastu, no definitivno je da vrijede puno više od ovog mjesta, kamo su pali iz razloga što je prethodno godište ispalo iz A divizije. Čestitke Borni koji je kao kapetan predstavljao Hrvatsku, a spomenimo da je izbornik naše selekcije Roko Jurlina, koji je bivši košarkaš, a jednu je sezonu proveo igrajući za KK Križevce.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.